Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren opnieuw met forse verliezen gesloten, ondanks de bekendmaking van een sterk Amerikaans banenrapport. Wall Street wist in deze dramatische week nog geen enkele handelsdag positief af te sluiten.
De Dow-Jonesindex eindigde 1 procent lager op 16.346,45 punten. De brede S&P 500 zakte 1,1 procent tot 1.922,03 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 1 procent tot 4.643,63 punten. De S&P leed deze week een verlies van 6 procent, de slechtste start van een nieuw jaar sinds 1929.
Per saldo werden in december 292.000 nieuwe banen gecreëerd in de Verenigde Staten. Uit een nieuwe schatting bleek daarnaast dat er in november 252.000 arbeidsplaatsen bij kwamen. Dat waren er 41.000 meer dan bij de eerste schatting werd gemeld. Op basis van die prognose werd voor december de aanwas van 200.000 nieuwe banen voorspeld. De werkloosheid bedroeg 5 procent van de Amerikaanse beroepsbevolking.
De aandacht ging ook uit naar Boeing. De vliegtuigmaker kan terugkijken op een recordaantal leveringen in 2015. Ook voor dit jaar verwacht Boeing een solide jaar wat betreft orders. Desondanks daalde het aandeel Boeing 2,3 procent.
Ook aluminiumproducent Alcoa (min 2,4 procent) stond in de schijnwerpers. Het bedrijf, dat volgende week traditiegetrouw het cijferseizoen aftrapt, maakte bekend dat meerdere fabrieken in Indiana en Texas worden gesloten.
Daarnaast kon FedEx (plus 0,1 procent) rekenen op belangstelling van beleggers. De Europese Commissie ziet geen bezwaren in de overname van de Nederlandse expressbezorger TNT door zijn Amerikaanse branchegenoot. De aanmeldingsperiode voor het bod op TNT werd opnieuw verlengd omdat nog niet alle benodigde goedkeuringen van toezichthouders binnen zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.