Al het nieuws

Van onze redactie

New York - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten, na een goede februarimaand. Beleggers op Wall Street verwerkten zo'n beetje de laatste bedrijfsresultaten van het cijferseizoen en een neerwaarts bijgesteld cijfer over de groei van de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel 0,5 procent in de min op 18.132,70 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2104,50 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent naar 4963,53 punten. In februari lieten de Dow en de S&P de sterkste maandelijkse stijgingen zien sinds oktober 2011.

Voorbeurs bleek dat de economische groei in de Verenigde Staten in het laatste kwartaal van 2014 iets minder sterk was dan eerder gemeld. Bij de tweede raming werd een groei van 2,2 procent gemeld, terwijl de vooruitgang eerder op 2,6 procent werd geschat. Economen voorspelden in doorsnee een bijstelling tot 2 procent.

De Universiteit van Michigan kwam met een definitief cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen in februari. De index die het vertrouwen meet, zakte wat weg nadat in januari nog het hoogste niveau in elf jaar werd bereikt. Het is voor het eerst in zeven maanden dat de index is gedaald.

Verder liet de Amerikaanse brancheorganisatie van makelaars weten dat in januari het aantal voorlopige koopcontracten voor bestaande woningen in de VS is gestegen, na een dip een maand eerder.

Detailhandelaar J.C. Penney kwam donderdag nabeurs met tegenvallende kwartaalcijfers naar buiten. Ook de vooruitzichten voor dit jaar zijn weinig rooskleurig. Het aandeel zakte 6,8 procent. Kledingketen Gap presenteerde juist beter dan verwachte resultaten en steeg meer dan 3 procent.

Monster Beverage eindigde ruim 13 procent hoger. De producent van energiedrankjes kondigde aan de samenwerking met frisdrankconcern Coca-Cola op het gebied van distributie uit te breiden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).