Al het nieuws

New York - De aandelenbeurzen in New York stonden vandaag in een kalme handelssessie overwegend in de min. Verschillende macrocijfers wisten beleggers maar mondjesmaat te inspireren. Verder was er weinig nieuws voorhanden om de handel richting te geven.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde circa een half uur voor de slotbel 0,2 procent in de min op 18.194 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2108 punten. Technologiebeurs Nasdaq was de positieve uitzondering met een plus van 0,2 procent waarmee het 4977 punten op de borden zette.

Op macro-economisch vlak bleek het aantal orders voor duurzame goederen in januari met 2,8 procent te zijn gestegen ten opzichte van december, waar economen in doorsnee een plus van 1,6 procent voorzagen. De inflatie daalde op jaarbasis met 0,1 procent, gelijk aan de gemiddelde verwachting van economen. De uitkeringsaanvragen vielen tegen, met 313.000 stuks tegen een verwachte 290.000.

De Amerikaanse toezichthouder FCC sprak zich uit voor nieuwe regels waarmee wordt voorkomen dat er kan worden betaald voor voorrang op het internet. Dat is tegen het zere been van internetaanbieders als Verizon en AT&T. Het nieuws had echter nauwelijks invloed op de koersen. Verizon noteerde een plus van 0,3 procent. AT&T koerste 0,9 procent hoger.

Het aandeel IBM noteerde een verlies van 1,4 procent. Topvrouw Ginni Rometty kondigde aan dat IBM 4 miljard dollar uitgeeft om de verkoop van nieuwe innovatieve producten aan te jagen. Rometty mikt daarbij op een omzet voor die producten van 40 miljard dollar over vier jaar.

Apple zag op zijn beurt het aandeel 1 procent aandikken. Het bedrijf zei 9 maart met speciaal nieuws te komen. Volgens marktkenners zal het concern dan dieper ingaan op de verschillende functies van de Apple Watch die in april op de markt komt.

Transocean boekte een verlies van 1,8 procent. De eigenaar van 's werelds grootste vloot boorplatformen presenteerde beter dan verwachte kwartaalcijfers. Door kostenbesparingen wist het de malaise in de olie- en gassector te compenseren.

De euro was 1,1198 dollar waard, tegen 1,1212 dollar bij sluiting van de Europese beurzen vandaag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 4,2 procent tot 48,88 dollar. Brentolie werd 1,8 procent goedkoper op 60,56 dollar per vat.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).