Dank, heren Ben Whiteman en Jaime Córdoba, voor uw mooie idee om Hotel Otrobanda te laten overnemen door de overheid. Naast het plein van Awasa komt dan Hotel Gobiernu Kòrsou, di nos mes í pa nos tur! Een idee om toe te juichen. Wij hebben de kerstdagen gebruikt om u te helpen alvast enige praktische zaken in te vullen. Wellicht heeft u iets aan onze ideeën.
Omdat de overheid de eigenaar van het hotel wordt, komen de werknemers van het hotel automatisch in overheidsdienst. Beetje lastig wellicht dat ambtenaren gemiddeld drie keer meer verdienen dan werknemers in de horecasector, maar door de prijzen drie keer hoger te maken dan bij andere hotels krijgt dit probleem een elegante oplossing. Alle prijzen worden in dollar neergezet, er mag uitsluitend in dollar betaald worden! Fooien zijn welkom, eveneens in dollar en vanaf 15 dollar.
Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk van onze eigen mensen gast worden van Hotel Gobièrnu Kòrsou. Er wordt daarom in samenwerking met Autobusbedrijf Kòrsou dagelijks een konvoi naar een achterstandswijk gestuurd, om de mensen daar op te halen voor een gratis lunch. Iedere dag een andere wijk. En uiteraard is iedereen in dienst van de overheid dagelijks welkom voor consumpties tegen kostprijs en in de happy hour twee voor de prijs van één.
De staffuncties in Hotel Gobièrnu Kòrsou zullen worden vervuld door parlementariërs die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven. We hebben hun expertise hard nodig om er iets moois van te maken. De bediening in het restaurant zal in handen komen van het Academy Hotel, en de housekeeping in handen van het SDKK-personeel (resoshalisashon).
Hoewel Hotel Gobièrnu Kòrsou di nos mes í pa nos tur is, is het toch De Toerist die geld in het laatje zal moeten brengen. Om De Toerist een unieke lokale ervaring mee te geven, wordt er in het hotel uitsluitend Papiaments gesproken. De informatiefolders zijn in het Papiaments, de menukaart is in het Papiaments, en vragen of klachten kunnen uitsluitend in het Papiaments gesteld worden. De Toerist zal hierdoor worden ondergedompeld in nos kultura.
Overigens is ook de menukaart een uitstekende manier om nos kultura tot uiting te laten komen:
Maandag: bonchi kòrá ku rabu.
Dinsdag: bakijou ku tutu.
Woensdag: jambó.
Donderdag: kolo stobá ku ribchi salu.
Vrijdag: piská kòrá ku funchi ku banana.
Zaterdag: sòpi mondongo ku pan sera.
Zondag: barbecue ku hopi pòrkchòp.
Ik verheug me nu al op het grandioze openeningsfeest! Gaan we Double RR krijgen?

Norvin Ricardo (YdK pura sepa), Curaçao

ADBrief 800


Laatste nieuws

Apotheken zondag

Zondag 18 april 2021:
PUNDA

Sta. Rosa, tel.:7365650

OTROBANDA

Sta. Maria, tel.:8680800