Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - De eerste negentig gezinnen hebben afgelopen woensdag een volle tas boodschappen ontvangen van de stichting Voeding op School. Ook gisteren werd er hard gewerkt om de aangemelde gezinnen te bezoeken.

F14 BON Voedselpakket1Ooit begon de Rotary Club met het initiatief om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hadden op school van een ontbijt te voorzien. Sinds vijf jaar is de stichting zelfstandig en krijgen rond de 600 kinderen een gratis broodmaaltijd aangeboden op school of op de opvang.

Nu de scholen en opvang dicht zijn, heeft de stichting het concept aangepast naar een wekelijks boodschappenpakket om te zorgen dat de kinderen ontbijt blijven krijgen. De eerste pakketten gingen naar gezinnen die via de scholen waren aangemeld, maar de verwachting is dat de aanvragen de komende dagen behoorlijk zullen oplopen. Woensdag hebben zich al 176 extra gezinnen aangemeld.

De Stichting Voeding op School krijgt financiële steun van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) voor de operationele taken en is verder afhankelijk van donaties. Gezien de huidige situatie, met een explosieve toename van het aantal hulpvragen, vraagt de stichting om extra donaties zodat ze hun werk kunnen blijven uitvoeren


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).