Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het parlement heeft veranderingen in de wetgeving van de vrije zone goedgekeurd. De wet moest worden aangepast om de vrije zone te kunnen moderniseren.

F17ARUOP Vrije zone platDat laat minister Geoffrey Wever (Raiz) van Economische Zaken weten. Bedrijven die in de vrije zone zijn gevestigd, kunnen nieuwe diensten aanbieden als de wet dit toestaat. Nu het parlement de wet heeft aangepast, kan dit in een Landsbesluit houdende algemene maatregel worden geformaliseerd. In dat Landsbesluit staat welke diensten mogen worden aangeboden door een bedrijf dat in de vrije zone is gevestigd.

Het opstellen van een Landsbesluit neemt veel tijd in beslag. Minister Wever zegt dat er maanden van voorbereidingen aan vooraf zijn gegaan. Naast veel juridische besprekingen is er ook goedkeuring nodig van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). De Oeso bestaat uit 38 landen die sociaal en economisch beleid bespreken, bestuderen en coördineren.

Het beleid van minister Wever is erop gericht om de vrije zone internationaal te laten concurreren. Dit trekt investeerders aan en nieuwe bedrijven die zich in de vrije zone willen vestigen. ,,We werken hard om onze economie te diversificeren. Deze wetswijziging is een belangrijke stap. We hopen dat meer bedrijven hierdoor kansen zien om zich op Aruba te gaan vestigen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.