Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Horacio Oduber Hospital (HOH) zag in de maand juni 3.817 patiënten.

hohIets meer dan de helft (2.157 patiënten) bleek geen noodgeval te zijn. Zij werden doorverwezen naar de eigen huisarts of naar de Huisartsenpost.
873 Patiënten zijn wel opgenomen. Dat aantal is iets hoger dan in mei. Van de 873 patiënten kwamen er 529 binnen als spoedgeval. 134 Patiënten kwamen via de polikliniek binnen als spoedgeval. 210 Patiënten werden volgens afspraak opgenomen.
Gemiddeld is een patiënt in juni 4,3 dagen opgenomen geweest. Bijna alle bedden waren in juni bezet: 97,6 procent. In mei was dat iets lager: 92,2 procent. Het HOH heeft 648 operaties uitgevoerd. 75 Baby’s zijn geboren (42 jongens en 33 meisjes). Bij de Bloedbank hebben zich in juni 223 donateurs gemeld die bloed gaven.
De specialisten die in dienst zijn van het ziekenhuis, deden 7.429 consulten. Dat is iets meer dan de 7.014 consulten in mei. Radiologie voerde 5.182 testen uit. Ruim 11.00 personen zijn naar het LabHOH gegaan om een test te laten doen.
Het HOH publiceert sinds juni elke maand een overzicht van de diensten die het ziekenhuis aanbiedt. Zo wil het ziekenhuis de burgers informeren over wat er in het HOH gebeurd. ,,Statistieken bieden duidelijkheid, dat geldt voor cliënten, patiënten en bezoekers.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.