Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Directie Luchtvaart heeft een inspectie gedaan bij de Arubaanse luchthaven. Daarbij zijn 21 inspecties van vliegtuigen gedaan.

aruinspecLuchtvaartmaatschappijen werden ingelicht als er met een van hun toestellen iets aan de hand was. Het resultaat daarvan is echter niet met de pers gedeeld.
De inspecteurs van Directie Luchtvaart kregen versterking van twee collega’s uit Nederland. Daar was een reden voor, legt Directie Luchtvaart uit. De reden is dat Aruba nog in het proces zit om officieel te worden toegelaten tot het inspectieproces van de Europese Unie. Dat inspectieprogramma van de EU heet ‘Safety Assessment of Foreign Aircraft’. Om de inspectie toch te kunnen doen, is gebruikgemaakt van de Nederlandse experts.
Directie Luchtvaart laat weten dat alle soorten vliegtuigen zijn gecontroleerd. Grote vliegtuigen, kleine vliegtuigen, commerciële vliegtuigen en privévliegtuigen. De inspecties waren rigoureus en vonden plaats terwijl de vliegtuigen in gebruik waren. Tijdens de inspecties werden de vergunningen van de piloten gecontroleerd, de documenten van het toestel, de technische staat van het vliegtuig en de instrumenten in de cabine. Als de inspecteurs iets vaststelden wat niet klopte, werd de luchtvaartmaatschappij op de hoogte gesteld. Zo kregen diverse luchtvaartmaatschappijen de kans om de fout te herstellen.
Het is niet de eerste keer dat Directie Luchtvaart een controle op de luchthaven doet. De overheidsdienst merkt op dat ze niet vaak de pers informatie verstrekt, maar de dienst vindt het belangrijk dat de bevolking weet wat de werkzaamheden inhouden. Een goede controle is belangrijk om de veiligheid van vliegen te kunnen blijven garanderen.
Als Aruba het toelatingsproces van de EU heeft doorlopen, kan ons land zich meten met grote landen als Canada en Brasilië, die al in het inspectieprogramma zitten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.