Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba viert op 18 augustus zijn 100ste luchtvaartjaar. In de aanloop naar deze historische datum organiseert Aruba Airport Authority (AAA) diverse evenementen. Morgen is de gratis Aruba Aviation Expo.

ARUluchtvaartOp 18 augustus 1923 landde het eerste vliegtuig op Aruba in Paardenbaai, Oranjestad. Sindsdien heeft de luchtvaartindustrie op Aruba zich sterk ontwikkeld en is het een integraal onderdeel geworden van de economie van Aruba. AAA viert deze mijlpaal samen met de overheid, Aruba Tourism Authority (ATA), Directie Luchtvaart, Air Navigation Services Aruba (Ansa) en waarnemend gouverneur Agustin Vrolijk.
De eerste activiteit die in het kader van dit jubileumjaar wordt georganiseerd, is de luchtvaartexpositie. Bezoekers kunnen van tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij de Aruba Private Airport. Deze expo laat de ontwikkelingen zien die de Arubaanse luchtvaart in 100 jaar heeft doorgemaakt. De expo brengt luchtvaartenthousiastelingen en professionals uit de industrie samen. Publiek krijgt de kans om vliegtuig- en apparatuurdisplays te zien, interactieve tentoonstellingen te bekijken en discussies te volgen. Deelnemers kunnen vliegtuigtechnologie bekijken, vliegtuigen en apparatuur van dichtbij zien, in een vluchtsimulator stappen en deelnemen aan netwerkgelegenheden met leiders uit de industrie.
,,Of je nu piloot, luchtvaartprofessional of gewoon gefascineerd door vliegen bent, deze expo is een onvergetelijke ervaring voor iedereen”, zegt de organisatie.
Scholen doen met een speciale activiteit mee aan de expo. Leerlingen van basisscholen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd (klas 1-3) en aan de Gerecycled Vliegtuig Wedstrijd (klas 4-6). Deze wedstrijden zijn bedoeld om creativiteit, milieubewustzijn en liefde voor de luchtvaart te stimuleren bij de kinderen. Om deel te nemen moeten de leerlingen de instructies volgen die op de kleurplaat staat die ze op school hebben gekregen. De inzendingen moeten worden ingeleverd bij de Ban Serio Booth die op de Aruba Aviation Expo staat.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.