Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Zes Amerikaanse en Canadese luchtvaartmaatschappijen zetten extra vluchten in en komen met nieuwe routes om Aruba te verbinden met internationale bestemmingen.

F17ARU meer vluchten uit USA en CanadaHet gaat om American Airlines, Jet Blue, Spirit Airlines, Delta Airlines, Air Canada en West Jet. Dit nieuws is door Toerismeminister Dangui Oduber (MEP) bevestigd. Hij kreeg dit nieuws van de verschillende maatschappijen.
American Airlines begint deze maand met 13 wekelijkse vluchten vanuit Charlotte. Op de route van Philadelphia gaat het aantal wekelijkse vluchten van 1 naar 8. Het gaat hier om een vergelijking van 2023 met 2019. Ook de route van Miami wordt uitgebreid. In september zal AA dagelijks met twee vluchten naar Aruba vliegen, in plaats van één vlucht.

Jet Blue wordt beschouwd als de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten. Zij hervatten over enkele dagen, op 17 juni, hun route vanuit Newark. Deze vlucht komt aan op zaterdag.
Spirit Airlines breidt de route uit vanuit Fort Lauderdale. Ze vliegen nu één keer per week. Ze gaan dagelijks op Aruba vliegen.
Delta Airlines breidt hun capaciteit uit. Zij doen dit in het winterseizoen 2023/24. Vanaf januari 2024 vliegt Delta met twee dagelijkse vluchten naar Aruba in plaats van één vlucht.

Air Canada richt zich ook op het winterseizoen. Deze maatschappij hervat de vluchten vanuit Toronto. Ze vliegen drie keer per week vanaf november.
West Jet heeft ook plannen om het vluchtschema in de winter van 2023 uit te breiden. Details heeft het bedrijf echter nog niet gegeven.
Toerismeminister Oduber is zeer tevreden met dit nieuws. Hij zegt dat dit te danken is aan de inzet van het airlift committee. Zij hebben als taak om Aruba aan te prijzen bij luchtvaartmaatschappijen en te zorgen dat ze Aruba als bestemming opnemen in hun routes. Aruba staat op dit moment zeer goed aangeprezen als bestemming. Het beleid van de minister richt zich op het aantrekken van toeristen die jaarlijks meer dan 150 duizend dollar verdienen. Als deze toeristen naar Aruba komen, geven ze relatief veel geld uit. De Arubaanse economie heeft dit nodig.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.