Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ‘wonderkind’ uit Curaçao gaat spelen bij de gerenommeerde voetbalclub Manchester United. De term wonderkind voor de 16-jarige voetballer Tahith Chong wordt gebruikt door de Ierse website The 42. Chong speelt nu in Rotterdam bij Feyenoord, maar al sinds vorige zomer aasden de Engelse topclubs Manchester United en Chelsea op hem. Ook Machester City en Arsenal toonden belangstelling.
De middenvelder bevestigt nu dat hij voor United kiest. Die keuze is volgens The 42 ook ingegeven door de ‘lakse’ pogingen van Feyenoord om hem te behouden. ,,Het was mijn bedoeling om bij Feyenoord te blijven, maar ze hadden geen plan voor me. Toen ik zei dat ik weg zou gaan kwamen ze met een voorstel. Dat was te laat”, citeert de website Chong in ELF Voetbal.
Chong werd geboren in Wishi op Curaçao en maakte indruk door zijn snelheid en techniek. Inmiddels is hij Nederlands jeugdinternational. In Europa viel hij als 14-jarige op bij een jeugdtoernooi in Engeland. De Engelse clubs stonden voor Chong in de rij. Het Curaçaose talent zegt voor Manchester United te kiezen omdat de club van de Nederlandse coach Louis van Gaal jonge spelers kansen geeft. ,,Je voelt dat onmiddellijk als je daar binnenkomt.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).