Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - CURsailing, de Curaçaose zeilbond, organiseert jaarlijks in november de Open Sail and Surf. Aan dit watersportevenement kan iedereen die beschikt over een open zeilboot of een windsurfplank meedoen.

Bijna dertig windsurfers en meer dan zeventig zeilers in 47 boten, namen deel aan het evenement dat afgelopen zondag op het Spaanse Water werd georganiseerd.
De ruim honderd deelnemers tussen de 10 en de 80 jaar oud, voeren het grootste deel van de dag bij een wind van tussen de 17 en de 20 knopen. De zeilers legden twee maal een baan af over het gehele binnenwater, waarbij de boten op verschillende tijdstippen binnen een half uur startten, al naar gelang de snelheid van de boot. Zo waren er onder andere Sunfishes, Centaurs, Ynglings, maar ook catamarans en een Sturdy. De windsurfers waren verdeeld in vier categorieën, naar niveau en leeftijd, en zij raceten een ‘figure 8’ voor Windsurfing Curaçao waarbij zo veel mogelijk achtjes binnen een bepaalde tijd gevaren dienden te worden.
Tijdens de prijsuitreiking bij Windsurfing Curaçao werd Milan Gielingh, die het voor elkaar kreeg om 48 keer een figure 8 te racen, tot overall winnaar bij het surfen uitgeroepen. Als overall winnaar bij het zeilen eindigde Tijn van der Gulik, die de ochtendrace solide had gezeild en ’s middags als eerste finishte.
Bijzonder om te zien was volgens de organisatie met name de hoeveelheid opkomend talent, wat een mooie toekomst voor de zeil- en surfsport garandeert. Naast Gielingh surften bijvoorbeeld de nog jonge Ryan Richie en Jean Paul Da Silva de Goes heel strak hun achtfiguren en werden respectievelijk tweede en derde in de A-klasse.
In de leeftijdscategorie onder de 14 jaar won Stefan de Bell de A-klasse, gevolgd door Luka Stomp en Anne Coenen. In de B-klasse wonnen Justin Walters bij de jongsten en Sebastian van Werkhoven bij de jeugd van dertien jaar en ouder. Bij het zeilen werd de ochtendrace nog door de ervaren Ivo van Dooren in zijn Sturdy gewonnen, maar tijdens de middagrace was de jeugd duidelijk sterker en won zoals gezegd Van der Gulik - lid van zowel Youth Sailing Curaçao (Ysco) als WSV Jan Sofat - in een Laser Radial. Tweede overall werd Derek Bongaertz, gevolgd door Mariangela Fray, ook beiden in een Laser.
Ysco-zeilster Melody Schoen won bij de Optimist B-zeilers. Zij was tevens de winnaar van de aanmoedigingsprijs. De zeeverkenners waren oppermachtig in de Centaurs waar bij de ‘Jack’ met Ackerly Bonefacio aan het roer als eerste binnen deze klasse eindigde. In de goed bezette Sunfishklasse was de altijd sterk zeilende Jürgen Schneider de beste, terwijl in de Ynglings de vaders Mahieu en Van Beusichem, beiden met hun zoons, als eersten eindigden. CURsailing kijkt met tevredenheid terug op een geslaagd evenement.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).