Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Reyan Holder van zwemclub Typhoon is de overall winnaar in zijn leeftijdscategorie 9-10 jaar geworden tijdens zwemwedstrijden op Aruba. De club is trots op de resultaten omdat de 21 kinderen die naar Aruba afreisden drie weken lang niet konden trainen vanwege de sluiting van het zwembad bij Sentro Deportivo Kòrsou (SDK). Winnaar Holder deed mee aan 10 individuele wedstrijden en drie estafettes. Hij kwam thuis met vijf gouden medailles, vier zilveren en drie bronzen en de Highpoint Trophy. Noa van Nierop deed ook aan dertien wedstrijden mee en kwam thuis met één gouden plak en tien zilveren medailles. Zij kwam als tweede overall winnaar uit de bus bij de meisjes van 9-10 jaar. Esmay York (11-12 jaar) deed aan veertien wedstrijden mee en kwam met veertien medailles thuis, vier keer goud, acht keer zilver en twee keer brons. In haar leeftijdscategorie eindigde zij als tweede overall winnaar. Am-Fied Hernandez deed aan elf wedstrijden mee en kwam met een gelijk aantal medailles thuis (vier keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons). In de categorie jongens onder 8 jaar kwam hij als tweede overall winnaar uit de bus. Jung-Shik Girigorie, ook onder 8 jaar, deed aan elf wedstrijden mee en ging met negen medailles naar huis. Cecil York, in de categorie jongens 9-10 jaar, deed aan dertien wedstrijden mee en kwam met acht medailles terug.
Er reisden 21 clubleden af naar Aruba voor de 14e Aruba Dolphins Invitationel Swim Meet. Met de groep reisde mee coaches Omira Boutisma, Randall Holder en Cecil York. Delegatieleiders waren Angelo Nicolaas en Sulaica Evans.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.