Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De voorbereidingen voor de KLM Curaçao Marathon zijn in volle gang. Organisator stichting Run in the Sun praatte gisteren de pers bij over de laatste stand van zaken.
Zo werd duidelijk dat er maximaal 3.000 lopers kunnen deelnemen aan de verschillende afstanden. De organisatie is hard op weg om dit aantal te halen. Doel dat ze zichzelf hebben gesteld is het aantal deelnemers dat tijdens de eerste editie meedeed verdubbelen. En ook dit jaar is er internationaal veel interesse voor de officiële marathon; lopers uit al meer dan dertig landen hebben zich ingeschreven.
Deelnemers aan de KLM Curaçao Marathon kunnen uit verschillende afstanden kiezen. Op zondag 29 november wordt er een tocht van zowel 5 als 10 kilometer, een halve en een hele marathon en een trail van 10,5 kilometer en een van 16,65 kilometer georganiseerd. De 10 kilometer en de halve en hele marathon voeren daarbij ook over de pontjesbrug.
De officiële opening van de onlangs gerenoveerde brug vindt donderdag 12 november plaats van 16.00 tot 18.00 uur. De stichting Run in the Sun maakt deel uit van de opening. Zij zullen samen met de Curaçao Athletics Association de burg ‘inlopen’. Zodra de sleepboten het teken geven zullen 150 deelnemers de brug over rennen.
Om het lopen te vergemakkelijken is er door de groep met Curaçaose wortels Kuenta i Tambu een speciaal nummer gemaakt om op te rennen. Dit nummer met de toepasselijke titel ‘Run in the Sun’ zal de soundtrack zijn van de aankomende KLM Curaçao Marathon. Het eerste exemplaar van deze plaat is gisteren overhandigd aan Dolfijn FM-dj Jochem Smid. Hij loopt de halve marathon. Dolfijn FM is de officiële radiopartner van de marathon en zal live verslag doen tijdens en van de loop.
Behalve via de radio kunnen de renners ook gevolgd worden via de KLM Curaçao Marathon-app. Alle informatie over het evenement zal hierop terug te vinden zijn, maar ook zullen de lopers hierop live te volgen zijn via een GPS-connectie. Ook lopers zonder smartphone kunnen worden gevolgd door middel van een zogenoemde BIB-tag die elke loper ontvangt met het startnummer.
Nieuw dit jaar is dat van iedere deelnemer een finishfoto wordt gemaakt. Een paar dagen na de race zullen deze per e-mail worden verspreid. Ook zal elke deelnemer een certificaat ontvangen met de gelopen tijd.
Aan de loop is ook een goed doel gekoppeld: Run 4 Books. Hiermee wil de organisatie basisschoolleerlingen aan het lezen krijgen op Curaçao door ze kinderboeken aan te bieden. Lopers kunnen een donatie doen tijdens hun registratie of zelf een nieuw of gebruikt kinderboek doneren aan de frontdesk van deelnemende hotels.
De KLM Curaçao Marathon wordt georganiseerd in samenwerking met de Curaçao Tourist Board (CTB), de Athletics Federation of Curaçao, het Safety Team onder leiding van Curd Evertsz, de politie, het Rode Kruis, VKC en Brigada di Siguridad. Inschrijven kan nog tot en met 12 november; tijdens kantooruren bij het kantoor van de Amigoe op Scherpenheuvel, vanavond tussen 17.00 uur en 20.30 uur bij de Koredor en komende zaterdag bij Kooyman Zeelandia tussen 9.00 en 14.30 uur.
www.klmcuracaomarathon.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.