Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De honkballers van het Nederlands Koninkrijksteam zijn zondag op Curaçao aangekomen. Zij zullen hier een week verblijven als voorbereiding op het Premier 12-toernooi volgende maand in Japan en Chinees Taipei (Taiwan). Er zullen twee oefenwedstrijden worden gespeeld.
Een centrale training voor de selectie is vrij bijzonder. Volgens honkbalsite.com is het voor het eerst sinds 2004 dat de volledige selectie zich samen voorbereidt op een toernooi. Destijds was dat in de aanloop naar de Olympische Spelen. De honkballers komen individueel wel vaak naar Curaçao als voorbereiding op een nieuw seizoen. Veel spelers uit Nederland zijn van Curaçaose of Arubaanse afkomst.
In de selectie van het Koninkrijk ontbreken de topspelers die in de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) uitkomen. Zij mogen van de MLB niet voor hun land spelen als ze door hun club in het zogenoemde ’40 man roster’ zijn opgenomen. De MLB is organisator van de World Baseball Classic, een tegenhanger van de Premier 12.
Het nieuwe Premier 12-toernooi wordt gezien als een soort wereldkampioenschap. Het Koninkrijksteam speelt vrijdag en zaterdag tegen de selectie van Curaçao in het Tio Daou Ballpark. Curaçao neemt deze wedstrijden zeer serieus en oefende vorige week tegen Dallas Baptist University, dat op Curaçao verbleef.De Curaçaose spelers van het Koninkrijksteam blijven na de centrale trainingsweek op Curaçao om onder leiding van coaches Ben Thijssen en Hensley Meulens verder te trainen. De Arubaanse spelers zullen naar hun eigen eiland gaan om te trainen onder leiding van Eugene Kingsale. De overige honkballers keren volgende week terug naar Nederland om zich onder leiding van Steve Janssen in Hoofddorp voor te bereiden op de Premier 12.
Op vrijdag 30 oktober zal de volledige selectie naar Taiwan reizen voor het laatste deel van de voorbereiding. In Taiwan worden nog drie oefenwedstrijden gespeeld. De Premier 12 gaat op zondag 8 november van start in Japan. Nederland speelt een dag later de eerste wedstrijd van het toernooi in Chinees Taipei tegen de gastheer.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.