Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Sint Maarten opent vanaf 1 juli haar grenzen voor reizigers uit Europa en Noord-Amerika. Dat heeft minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (TEATT) Ludmila de Weever afgelopen vrijdag bekendgemaakt, schrijft The Daily Herald.

SXM luchthaven,,De gemeenschap wordt aangemoedigd te blijven vasthouden aan de juiste sociale afstands-, gezondheids- en veiligheidsprotocollen, evenals aan de vastgestelde richtlijnen voor bedrijven om Sint Maarten Covid-19-vrij te behouden”, aldus De Weever.

De luchthaven van Sint Maarten is al enkele dagen open voor passagiers uit Saba, St. Eustatius, Bonaire, Curaçao, Aruba, Anguilla, St. Barths, Martinique en Guadeloupe. De Weever bevestigde dit echter pas vrijdagavond.

Passagiers uit deze landen moeten ervoor zorgen dat ze 21 dagen voorafgaand aan hun aankomst op Sint Maarten in dat land zijn geweest. Er is geen quarantaine vereist. Vanaf vandaag zijn ook passagiers uit St. Lucia, Antigua en Barbuda, St. Kitts en Nevis, Dominica en de Britse Maagdeneilanden (BVI) welkom op het eiland.

,,Het ministerie begrijpt de dringende behoefte aan meer economische bedrijvigheid op het eiland, maar we willen op een veilige en verantwoorde manier heropenen voor onze bewoners en bezoekers.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.