Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Philipsburg - Sint Maarten opent vanaf 1 juli haar grenzen voor reizigers uit Europa en Noord-Amerika. Dat heeft minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie (TEATT) Ludmila de Weever afgelopen vrijdag bekendgemaakt, schrijft The Daily Herald.

SXM luchthaven,,De gemeenschap wordt aangemoedigd te blijven vasthouden aan de juiste sociale afstands-, gezondheids- en veiligheidsprotocollen, evenals aan de vastgestelde richtlijnen voor bedrijven om Sint Maarten Covid-19-vrij te behouden”, aldus De Weever.

De luchthaven van Sint Maarten is al enkele dagen open voor passagiers uit Saba, St. Eustatius, Bonaire, Curaçao, Aruba, Anguilla, St. Barths, Martinique en Guadeloupe. De Weever bevestigde dit echter pas vrijdagavond.

Passagiers uit deze landen moeten ervoor zorgen dat ze 21 dagen voorafgaand aan hun aankomst op Sint Maarten in dat land zijn geweest. Er is geen quarantaine vereist. Vanaf vandaag zijn ook passagiers uit St. Lucia, Antigua en Barbuda, St. Kitts en Nevis, Dominica en de Britse Maagdeneilanden (BVI) welkom op het eiland.

,,Het ministerie begrijpt de dringende behoefte aan meer economische bedrijvigheid op het eiland, maar we willen op een veilige en verantwoorde manier heropenen voor onze bewoners en bezoekers.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).