Van onze redactie
Medellín - De autoriteiten en innovatieve inwoners van de Colombiaanse stad Medellín hebben een app ontwikkeld om fietsgebruik te stimuleren. Doel van de app is het verminderen van de luchtvervuiling in de stad, die zich in een noodsituatie bevindt wat betreft milieu, dat meldt <I>La Chispa<I>.
Met de Biko-app kunnen gefietste kilometers worden omgezet in punten, die gedoneerd kunnen worden of ingewisseld worden bij restaurants en uitgaansgelegenheden. De app werd een jaar geleden geïntroduceerd in Bogota en heeft nu meer dan 40.000 geregistreerde gebruikers. Na Bogota en Medellín zal de app op 4 mei ook in Mexico-Stad worden gelanceerd.
De app is een aanvulling op bestaande projecten en maatregelen om autogebruik terug te dringen. Medellín kent ook het openbare fietsensysteem Encicla, dat 35.000 gebruikers in staat stelt gratis fietsen te gebruiken. Na het bericht over de noodsituatie van het milieu nam het gebruik van Encicla 15 procent toe de afgelopen drie weken. Encicla hoopt dit jaar uit te breiden naar 100 uitleenpunten en het aantal fietsen te verdubbelen van 1.500 naar 3.000.
In Medellín wordt 80 procent van de vervuiling door verkeer veroorzaakt en de overige 20 procent door industrie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.