Van onze redactie
Medellín - De autoriteiten en innovatieve inwoners van de Colombiaanse stad Medellín hebben een app ontwikkeld om fietsgebruik te stimuleren. Doel van de app is het verminderen van de luchtvervuiling in de stad, die zich in een noodsituatie bevindt wat betreft milieu, dat meldt <I>La Chispa<I>.
Met de Biko-app kunnen gefietste kilometers worden omgezet in punten, die gedoneerd kunnen worden of ingewisseld worden bij restaurants en uitgaansgelegenheden. De app werd een jaar geleden geïntroduceerd in Bogota en heeft nu meer dan 40.000 geregistreerde gebruikers. Na Bogota en Medellín zal de app op 4 mei ook in Mexico-Stad worden gelanceerd.
De app is een aanvulling op bestaande projecten en maatregelen om autogebruik terug te dringen. Medellín kent ook het openbare fietsensysteem Encicla, dat 35.000 gebruikers in staat stelt gratis fietsen te gebruiken. Na het bericht over de noodsituatie van het milieu nam het gebruik van Encicla 15 procent toe de afgelopen drie weken. Encicla hoopt dit jaar uit te breiden naar 100 uitleenpunten en het aantal fietsen te verdubbelen van 1.500 naar 3.000.
In Medellín wordt 80 procent van de vervuiling door verkeer veroorzaakt en de overige 20 procent door industrie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).