Van onze redactie
Rio de Janeiro - Het aantal bevestigde en vermoedelijke gevallen van microcefalie waarbij het zikavirus een rol speelt is in Brazilië opgelopen tot 4.976, vorige week waren dit er nog 4.863 aldus NU.nl.
Volgens het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid is het aantal bevestigde gevallen toegenomen van 641 vorige week naar 745 deze week. Er worden 4.231 verdachte gevallen onderzocht, dat waren er vorige week 4.222.
Microcefalie, een aandoening van het centrale zenuwstelsel die wordt gekenmerkt door een te kleine omvang van de schedel, is een van de aandoeningen die wordt gelinkt aan het zikavirus. Volgens de algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Margaret Chan, is microcefalie tot nu toe alleen nog waargenomen in Frans Polynesië en Brazilië.
Zwangere vrouwen wordt afgeraden af te reizen naar gebieden waar het zikavirus voorkomt.
Er is nog geen vaccin noch medicijn tegen de ziekte. Wetenschappers uit Amerika en Canada werken momenteel aan een vaccin tegen het zikavirus. Volgens de WHO duurt het nog zeker achttien maanden voordat een mogelijk vaccin tegen het zikavirus getest kan worden.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland heeft het reisadvies nog niet aangepast. Wel zijn er twintig Nederlanders besmet geraakt met het virus. Zij hebben de ziekte opgelopen in Suriname. Onder hen zijn geen zwangere vrouwen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.