Van onze redactie
Brasilia - Een rechter heeft een einde gemaakt aan de blokkade van WhatsApp in Brazilië. Dat meldde The New York Times gisteren. De blokkade zou 48 uur duren maar heeft uiteindelijk nauwelijks een halve dag standgehouden.
Justitie in São Paulo wilde met de blokkade WhatsApp dwingen mee te werken aan een onderzoek. Waar dat onderzoek precies over gaat, is niet bekend. Een rechter besloot dat de blokkade ‘onredelijk’ was.
WhatsApp is eigendom van Facebook. Oprichter en directeur Mark Zuckerberg sprak van ‘een trieste dag voor Brazilië’ toen de blokkade werd ingesteld. Volgens hem zijn 100 miljoen gebruikers in het land de dupe.
Concurrent Telegram profiteert. Het bedrijf kreeg in een paar uur tijd 1,5 miljoen nieuwe Braziliaanse gebruikers. De systemen van die dienst kunnen de aanwas nauwelijks aan.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).