Van onze redactie
San Salvador - In El Salvador zijn dit jaar tot nu toe zo’n 6.600 mensen vermoord.

Daarmee beleeft het Centraal-Amerikaanse land nu al zijn bloedigste jaar sinds het einde van de burgeroorlog in 1992. Dat heeft het Forensisch Instituut van El Salvador bekendgemaakt.
Tijdens de burgeroorlog, tussen 1980 en 1992, werden volgens de Verenigde Naties dagelijks ongeveer zeventien mensen omgebracht, wat per jaar ongeveer 6.200 doden betekent. Dit jaar wordt dat aantal dus met zeker vierhonderd overschreden.
El Salvador wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Jeugdbendes zorgen voor het grootste deel van het geweld. Met 110 moorden per 100.000 inwoners is het dit jaar, afgezien van de oorlogsgebieden, het gevaarlijkste land. Ter vergelijking: in Duitsland wordt jaarlijks nog niet een persoon op 100.000 inwoners omgebracht.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).