Van onze redactie
San José - Costa Rica was al een van gelukkigste landen ter wereld en nu blijkt het ook een van de gezondste te zijn, aldus La Chispa. Volgens onderzoeksbureau Bloomberg staat het land wereldwijd op de 24e plaats en in Latijns-Amerika op de 1e plaats.
Bloomberg gebruikte cijfers van de Verenigde Naties, de Wereld Gezondheidsorganisatie en de Wereldbank. Na Costa Rica volgen in Latijns-Amerika Chili en Cuba. Bij de analyse worden onder andere cijfers gebruikt over kindersterfte, levensverwachting en sterftecijfers van 145 landen. Ook is er een evaluatie gemaakt van gezondheidsrisico’s zoals het percentage van de bevolking dat rookt, overgewicht heeft of een hoog cholesterol en hoge bloeddruk.
Op het westelijk halfrond scoort Canada het best, daarna Costa Rica. De Verenigde Staten staan vijfde op de regionale lijst en wereldwijd op de 33e plaats. Andere Latijns-Amerikaanse landen die tot de vijftig gezondste landen ter wereld horen, zijn Mexico (37e), Panama (38e), Ecuador (47e) en Argentinië (48e). De laagst genoteerde Latijns-Amerikaanse landen zijn El Salvador (78e), Guatemala (83e) en Bolivia (93e).
Het gezondste land ter wereld is Singapore, gevolgd door Italië en Australië.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).