Van onze redactie
Port-au-Prince - Zeven kandidaten voor het presidentschap in Haïti hebben aan de verkiezingsraad CEP gevraagd om een onafhankelijke commissie op te richten. Deze moet zich buigen over onregelmatigheden bij de eerste ronde van de verkiezingen, zo schrijft De Standaard. Ze stuurden hierover een brief naar de voorzitter van CEP.
Volgens hen werd er op 25 oktober ‘massaal fraude’ gepleegd, luidt het opvallend eensgezind.
Ook twee favorieten onder de 54 presidentskandidaten, Jude Célestin en Moïse Jean-Charles, ondertekenden de brief.
De verkiezingsraad was al een onderzoek gestart naar verschillende klachten, maar slechts een kwart werd tot nu ontvankelijk verklaard. Voor de rest ontbreken bewijzen, klinkt het. De zeven presidentskandidaten twijfelen echter aan de onafhankelijkheid van de onderzoekers.
Omwille van de vele klachten werd de bekendmaking van de verkiezingsresultaten met minstens 48 uur uitgesteld. De ondertekenaars van de brief vragen echter meer tijd: volgens hen zou een onafhankelijke commissie minstens veertien dagen nodig hebben om alle klachten te onderzoeken.
De tweede ronde van de presidentsverkiezingen is voorzien voor 27 december.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.