Van onze redactie
Paramaribo - De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways(SLM) is de afgelopen maand bezig geweest met het gereed maken van haar ‘nieuw’ vliegtuig op de route Amsterdam naar Paramaribo/Suriname (VV).

Het leasecontract van de huidige Airbus A340 loopt deze maand af en de luchtvaartmaatschappij moest daarom op zoek gaan naar een vervangend toestel.
Volgens Travelers Magazine is de keuze weer gevallen op een Airbus A340; een toestel uit 1998. Het 17 jaar oude vliegtuig is in haar lange historie eerder al gebruikt door Air China, Garuda en China Southwest Airlines. Ook het onderhoud van dit toestel is gedaan in China, schrijft het Magazine. De Airbus A340-300 is een viermotorig verkeersvliegtuig voor de lange afstanden en maakt deel uit van de Airbus A340-familie. Het vliegtuig is geschikt om 375 tot 440 passagiers te vervoeren over een afstand van ongeveer 11.500 kilometer. De meeste maatschappijen die met dit type vliegen, hebben echter een configuratie waarin plaats is voor 295 passagiers. Het vliegbereik betreft dan 13.500 kilometer.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.