Van onze redactie
Havana - De graffitikunstenaar die rond kerst vorig jaar werd opgepakt omdat hij de namen van Fidel en Raúl Castro op ruggen van varkens had geschilderd, is weer op vrije voeten. Cuba liet de 32-jarige Danilo Maldonado, bijgenaamd 'El Sexto', weer uit de gevangenis nadat hij zijn 'zonden' zo'n tien maanden had kunnen overdenken. Zijn zus maakte zijn vrijlating dinsdag bekend.
Maldonado's varkens hadden een satirische bedoeling.
Hij wilde ze neerzetten in een kerststal, ergens op Cuba. Nog voor hij daar aan kwam met zijn taxi, ontdekten agenten de beesten in de kofferbak en werd hij opgepakt. De kunstenaar werd ‘gebrek aan respect voor de leiders van de revolutie’ verweten. Amnesty International noemde hem onlangs nog de enige gewetensgevangene in Cuba.

 

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.