Van onze redactie
Mexico-Stad - De Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán is gewond geraakt in zijn gezicht en aan een been toen hij op de vlucht sloeg voor Mexicaanse veiligheidstroepen. Die zijn de afgelopen dagen erg dicht in de buurt gekomen van Guzmán, stelde Mexico afgelopen vrijdag.
De zoektocht naar de in juli uit een zwaarbewaakte gevangenis ontsnapte drugsbaas heeft zich de afgelopen weken toegespitst op het noordwesten van Mexico, een gebied niet ver van Guzmáns oorspronkelijke thuisbasis Sinaloa. Mexico werkt samen met internationale organisaties om Guzmán te pakken.
,,Als gevolg van deze acties en in een poging om te voorkomen dat hij wordt gepakt, is de voortvluchtige de afgelopen dagen in haast op de vlucht geslagen. Daardoor heeft hij, volgens onze informatie, ‘verwondingen opgelopen aan een been en in zijn gezicht’, luidde een verklaring van de regering in Mexico. Er werd benadrukt dat de verwondingen ‘niet het gevolg zijn van een directe confrontatie’. Meer details werden er niet gegeven.
De ontsnapping van ‘El Chapo’ werd wereldnieuws. Een van Mexico’s beruchtste criminelen ontsnapte via een anderhalve kilometer lange tunnel, waar hij vanuit zijn cel toegang toe had. Er zijn verschillende mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontsnapping.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.