Van onze redactie

Concepción - Een woedende mensenmenigte heeft in het westen van Guatemala een burgemeester gelyncht. Bacilio Juracán Leja werd in de plaats Concepción eerst in elkaar geslagen en toen in brand gestoken, aldus het Openbaar Ministerie. Volgens de dorpelingen was de burgemeester verantwoordelijk voor een aanval op een voormalige burgemeesterskandidaat en mensenrechtenactivist, Lorenzo Sequec Juracán. Onbekenden namen diens auto zondag onder vuur, waardoor zijn dochter en nicht om het leven kwamen. Sequec Juracán overleefde de aanslag. Guatemalanen nemen vaker het recht in eigen hand, omdat misdrijven zelden bestraft of opgehelderd worden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.