Van onze redactie

Concepción - Een woedende mensenmenigte heeft in het westen van Guatemala een burgemeester gelyncht. Bacilio Juracán Leja werd in de plaats Concepción eerst in elkaar geslagen en toen in brand gestoken, aldus het Openbaar Ministerie. Volgens de dorpelingen was de burgemeester verantwoordelijk voor een aanval op een voormalige burgemeesterskandidaat en mensenrechtenactivist, Lorenzo Sequec Juracán. Onbekenden namen diens auto zondag onder vuur, waardoor zijn dochter en nicht om het leven kwamen. Sequec Juracán overleefde de aanslag. Guatemalanen nemen vaker het recht in eigen hand, omdat misdrijven zelden bestraft of opgehelderd worden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).