Mexico-Stad - Paus Franciscus zal begin 2016 een pausbezoek brengen aan Mexico. Dat heeft het Vaticaan bevestigd. Of hij dan ook naar Argentinië zal gaan is nog niet bekendgemaakt.

Vaticaan-woordvoerder pater Federico Lombardi bevestigde de reis aan een Argentijnse journaliste van de tv-zender Televisa, zo meldt het Katholiek Nieuwsblad. Hij zei dat Franciscus waarschijnlijk in de eerste maanden van 2016 Mexico zal bezoeken. Lombardi wilde nog niet bevestigen of de paus tijdens dat pausbezoek ook naar Argentinië, Uruguay en Chili zal gaan. Over die mogelijkheid wordt al lang gespeculeerd.

Uiterlijk in november zal het programma van de paus in Mexico bekend worden gemaakt. Naar alle verwachting zal hij in ieder geval een bezoek brengen aan het heiligdom van Onze Lieve Vrouwe van Guadalupe. Daar verscheen Maria in de zestiende eeuw meerdere keren aan de H. Juan Diego Cuauhtlatoazin. Jaarlijks bezoeken naar schatting twintig miljoen mensen het Mariaheiligdom. Daarmee is het een van de meest bezochte bedevaartsoorden ter wereld.

Paus Franciscus sprak in maart met dezelfde journaliste, Valentina Alazraki, en vertelde toen dat hij twee keer eerder in Mexico was. ,,In de jaren 70, in de oude wijk, die van het heiligdom, toen ik het vormingshuis ging bezoeken, omdat ze me hadden benoemd tot novicenmeester. De tweede keer toen Johannes Paulus II de apostolische exhortatie ‘Ecclesia in Amerika’ afkondigde.” Dat was in 1999.

In juli van dit jaar bracht de paus ook al een bezoek aan Zuid-Amerika, cijfermatig nog altijd het meest katholieke continent ter wereld. Toen bezocht hij Ecuador, Bolivia en Paraguay. Afgelopen september reisde Franciscus af naar Cuba, alvorens de reis af te sluiten in de Verenigde Staten.

Voordat de paus in 2016 naar Mexico af zal reizen, brengt hij van 21 tot en met 23 november van dit jaar nog een bezoek aan Afrika. Hij gaat dan naar Oeganda, Kenia en de Centraal Afrikaanse Republiek.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.