Van onze redactie
Paramaribo - Fly All Ways is hard op weg om de tweede Surinaamse luchtvaartmaatschappij te worden die, naast de SLM, vluchten naar het Caribisch gebied zal uitvoeren. ,,Ze voert nu de zogenaamde familiarisatievluchten uit.

Dit houdt in dat ze aan de burgerluchtvaartautoriteit van Suriname (Casas) moet kunnen bewijzen dat zij in staat is om vluchten uit te voeren naar de bestemmingen die ze op het oog heeft”, bevestigt Gerard Brunings, presidentieel adviseur voor de luchtvaartsector in gesprek met de Ware Tijd.
De internationale luchtvaartnieuwsorganisatie, anna.aero, maakte als eerst melding van de proefvluchten. Volgens de organisatie zou Luchthavenbeheer aan haar hebben doorgegeven dat Fly All Ways van plan is om binnenkort te beginnen met commerciële vluchten naar Guyana en Barbados. Volgens Brunings wordt ook Manaus in Brazilië een mogelijke bestemming. Om een reactie gevraagd, zei de leiding van Fly All Ways geen behoefte te hebben tegenover de Ware Tijd uit te weiden over haar plannen.
Het bedrijf is sinds 2014 bezig met voorbereidingen. De nieuwe maatschappij nam vorig jaar twee Fokker-70 vliegtuigen over van de KLM. Casas-directeur Brian De Souza deelde vorig jaar mee, dat Fly All Ways reeds een vergunning van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme heeft. Alleen nog de procedures van Casas zouden nog moeten worden gevolgd voor certificering. Daarbij worden veiligheidsvoorschriften, onderhoudsvoorzieningen en de capaciteit om vluchten daadwerkelijk uit te voeren gecontroleerd.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).