Van onze redactie
Paramaribo - President Desi Bouterse gaat niet meer naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Starnieuws verneemt dat de president afgezien heeft van de dienstreis, omdat hij prioriteit geeft aan de zaken in zijn eigen land.In een vroeg stadium was aangekondigd dat de president naar de Verenigde Staten zou afreizen. Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken had eind vorige maand aangekondigd dat het staatshoofd een ontmoeting zou hebben met de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro. Bouterse en Almagro zouden, volgens Badrising, een aantal belangrijke zaken over de relatie Suriname-OAS bespreken. Ook Badrising zelf zou een werkbespreking hebben met Almagro. Bouterse zou de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken. Daarnaast zou hij ook bilaterale gesprekken voeren. Met het oog op het aangekondigde vertrek van Bouterse, iss de bijzondere openbare vergadering van de Nationale Assemblee gepland voor 28 september. De president moet uiterlijk 1 oktober de begroting van 2016 en het beleid voor het komende jaar presenteren. Vanuit het Kabinet van de President en het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er nog geen mededelingen gedaan over het afblazen van de dienstreis naar New York.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.