Van onze redactie
Rio de Janeiro - Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras komt eind april met de cijfers naar buiten.

Dat liet de Braziliaanse president Dilma Rousseff weten in een interview met financieel persbureau Bloomberg. Zo meldt De Telegraaf.

De publicatie van de cijfers werd steeds uitgesteld in verband met de omvangrijke fraudezaak bij het bedrijf. In het interview zei Rousseff dat ze nooit iets heeft gemerkt van het omkoopschandaal. Rousseff was tussen 2003 en 2010 voorzitter van Petrobras. Werknemers van het bedrijf zouden steekpenningen hebben aangenomen van toeleveranciers in ruil voor opdrachten.
Het schandaal bij Petrobras is de grootste fraudezaak in Brazilië ooit. Onder meer de Nederlandse oliedienstverlener SBM Offshore zou betrokken zijn geweest bij de fraude, net als het Britse Rolls-Royce en Zwitserse banken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.