Van onze redactie
Mexico-Stad - De Mexicaanse fotograaf Hector Muñoz heeft in Londen een van de prestigieuze Sony World Photography Awards gewonnen in de categorie kunst en cultuur. Dit meldt La Chispa.


Hij kreeg de prijs voor zijn foto Quetzalcoatl. De foto toont een straatkunstenaar met zijn werk op een muur in de Mexicaanse buurt San Gregorio. Muñoz deed mee in de open competitie. Op 23 april zullen de Sony World Photography Awards voor professionals worden uitgereikt.
,,Sinds de laatste paar jaar maak ik foto’s van straatkunstenaars. Op 31 januari vorig jaar zag ik deze graffitikunstenaars werken aan deze muurschildering toen ik met mijn familie onderweg was naar de stad”, zo vertelt Muñoz over zijn foto. ,,Ik vroeg mijn vrouw even te wachten en begon foto’s te nemen. Deze jongens zijn heel talentvol en zijn al enkele jaren bezig om de muren van San Gregorio, waar veel lelijke tags op staan te beschilderen.”
Muñoz gaf aan blij te zijn met deze internationale erkenning en zei dat dit een goede mogelijkheid is om arme kunstenaars, die normaal niet kunnen werken of studeren, onder de aandacht te brengen. De fotograaf wint een nieuwe camera en een smartphone. Verder zal hij op 23 april meedoen aan de competitie voor Sony World Photography Awards Photographer of the Year, samen met de winnaars van de negen andere categorieën in de open competitie.
In de professionele competitie zijn nog eens zes Latijns-Amerikaanse fotografen genomineerd: Jonathan Carvajal (Colombia), Alejandro Almaraz (Argentinië), Lisa Gimenez (Argentinië), Mahadev Rojas (Venezuela), Rodrigo Illescas (Argentinië) and Ronaldo Land (Brazilië).
De winnende foto’s zullen van 24 april tot 10 mei te zien zijn in het Somerset House in Londen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.