Washington/Caracas - Venezuela is een ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten.

Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gesteld in een document waarmee ook sancties worden afgekondigd tegen zeven Venezolanen.

Obama vindt dat van Venezuela een uitzonderlijke dreiging uitgaat. Het olierijke land van 28 miljoen inwoners wordt al sinds februari 1999 geregeerd door links-populistische presidenten. Het gaat er economisch erg slecht. Washington heeft maandag echter beklemtoond dat de sancties de Venezolaanse energiesector niet treffen.

„Venezolaanse topfiguren die mensenrechten schenden van Venezolaanse burgers en deelnemen aan de corruptie in publieke instellingen, zijn niet welkom hier (in de VS) en wij hebben de middelen om hun tegoeden te blokkeren”, zei een woordvoerder van het Witte Huis.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).