van onze redactie

Mexico-Stad - Aide Nava had zich alleen nog maar kandidaat gesteld voor de burgemeestersverkiezingen in het Mexicaanse Ahuacuotzingo, maar dat was voor een drugskartel al reden genoeg haar te vermoorden.

Het onthoofde lichaam van Nava werd woensdag gevonden, nadat ze gisteren was ontvoerd. Volgens openbaar aanklagers uit de regio Guerrero werd de moord opgeëist in een briefje naast het lichaam. Los Rojos lieten weten dat andere politici die niet ‘netjes in de pas lopen’ hetzelfde lot wacht.

De 42-jarige Nava was bekend met geweld. Haar man was burgemeester van hetzelfde stadje dat zij wilde leiden, toen hij in 2014 werd vermoord. Haar zoon werd ontvoerd en is sindsdien spoorloos. In de regio Guerrero werden ook 43 studenten gedood na protesten. De politie pakte ze op en droeg ze over aan een drugskartel, die de studenten doodde.

In juni zijn er verkiezingen in een deel van Mexico, maar velen vrezen dat het geweld een eerlijke stembusgang onmogelijk maakt.

De 42-jarige Nava was bekend met geweld


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).