Van onze redactie

Mexcio-Stad - De leider van de gevaarlijkste criminele bende van Mexico, Oscar Omar Treviño Morales, is bij een actie van de Mexicaanse politie en strijdkrachten gearresteerd. Hij was de leider van Los Zetas (De Zetten) en stond ook bekend als de Z-42. De 41-jarige drugsbaron werd opgepakt in een voorstad van het noordoostelijke Monterrey, meldden de Mexicaanse autoriteiten.

Treviño Morales leidde volgens justitie het drugskartel sinds de arrestatie van zijn voorganger en broer Miguel Angel Treviño Morales in juli 2013. De broer werd Z-40 genoemd. De naam van het drugskartel komt van een code met een Z waarmee leden van elitietroepen werden aangeduid die drugsmisdaad bestreden. Eind jaren negentig begonnen ex-commando's die drugsbendes moesten bestrijden, een eigen bende.

Het is de tweede drugsbaron binnen afzienbare tijd die is aangehouden. FOTO Washingtontimes.com

Voor de tip die de aanhouding van Z-42 mogelijk maakte, was in Mexico omgerekend 1,8 miljoen euro uitgeloofd. In de VS stond 4,5 miljoen euro op zijn hoofd. Zijn arrestatie komt enkele dagen na de aanhouding van een andere drugsbaron, Servando Gómez Martínez van het Tempelierskartel.

Los Zetas zijn langs de hele oostkust actief. De 'Tempeliers' vooral tussen Mexico-Stad en de westkust.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).