Dat de uitgaven van onze overheid groter zijn dan hun inkomsten, is voor Curaçao de normaalste zaak. Politici zijn immers geen zakenmensen, maar moeten wel de grootste werkgever van Curaçao als een bedrijf runnen. En daar hebben ze totaal geen kaas van gegeten! In plaats van te bezuinigen en efficiënter te werken, spatten ze met geld, wat toch niet van hun is. Dan maar de ob op luxe artikelen omhoog naar negen procent. Maar waarom vangen zij geen belasting op heel veel geld, wat dagelijks via Moneygram, Western Union, etc. het eiland uitgaat?
Al die illegalen die overal hun geld zwart verdienen, de dames van plezier in vele snèks en Campo, de overboekingen van vele landgenoten die hun dushi in Colombia of de Dominicaanse Republiek hebben zitten. Op heel veel zwart geld dat naar het buitenland wordt overgeboekt, wordt niets aan enige vorm van belasting betaald! En nu de ob op vele producten naar negen procent gaat, komt er nog meer zwart geld in omloop. Het meeste hiervan verdwijnt naar rekeningen in het buitenland en de overheid kan fluiten naar enige vorm van belastingafdracht!
Is het niet verstandig overheid, dat er een belasting komt op het geld dat ons eiland uitgaat? Dan komt er zoveel binnen, zodat er vele belastingen kunnen worden afgeschaft.
Het leven wordt dan een stuk aangenamer voor velen in onze samenleving. En het rotzooien met ontduiken van belastinggelden is dan zo goed als afgelopen. Of zitten onze politici met hun financiële sponsors liever te vissen in troebel water?
John van Buuren,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.