Vandaag is 20-10-12. De dag na de verkiezingen. Ik had al zien aankomen dat we uit emotie 2.0 zouden stemmen. De ideologieën zijn 2.0 en zelfs 1.0 en zwaar verouderd. Dit terwijl Curaçao 2.0 stuk is. We willen de revolutie 1.0 van 1795 nog een keer overdoen en ook de dekolonisatie 1.0 van 1948 tot en met 1954. Maar dit keer moeten wij de strijd voor Tula winnen en moeten we niet een autonoom land worden maar een onafhankelijk land.
In de tussentijd staat de wereld niet stil. De ICT ontwikkelt verder en daardoor gaat de globalisatie verder. Maar daar hebben we even geen tijd voor want we moeten de geschiedenis nog even corrigeren. We hebben geen visie op Curaçao 3.0 en wat ook belangrijk is: de politiek heeft geen enkel idee hoe ze het financieel probleem gaan oppakken. Er is geen ICT-plan voor het eiland. Er is geen visie op kenniseconomie en geen visie op daarbij passend onderwijs. We zijn bezig met de geschiedenis recht zetten, straatnamen veranderen. Dit is het resultaat van leiderschap die onze Curaçaoënaars 2.0 klein houdt en bezig houdt met het verleden.
De conclusie is dat alleen een klein wonder ons kan redden van het afglijden van Curaçao 2.0 naar 1.0 naar 0.0. De uitdaging is toch nog een manier te vinden om systemen op Curaçao te upgraden naar 3.0 en zo aansluiting te houden met de wereld.
Miguel Goede, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.