Steeds als marineschip Van Amstel of ander oorlogstuig uit Makambia de haven van Curaçao na enige afwezigheid binnenvaren, worden richting gouverneur schoten afgevuurd. Alsof die man wat misdaan heeft of dat binnenvaren nog iets te betekenen heeft, meer dan bijvoorbeeld de landing van een KLM-toestel op Hato. Als vroeger in koloniale tijden een slavenschip binnenvoer, kon de piraat met houten been ook toen niet weten wie op het eilandje de baas was en schoot voor de zekerheid zijn kanonnen leeg op Fort Amsterdam. Een gemiddeld schip had toen zeven kanonnen, elk voorzien van drie operationele kogels, vandaar 21. Deze koloniale folklore bestaat alleen nog hier. Blijkbaar zijn er mensen die dit zinvol vinden. Hoe grappig ook (voor toeristen): stoppen met die handel.
Carlos Weeber (architect), Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.