Ik moest echt wel flink lachen toen ik op de voorpagina van uw krant van 8 maart las dat de oppositie fel was. De Statenleden van de oppositie trokken van leer, onder andere Jaime Córdoba en Marilyn Moses en de rest van de pretploeg is het niet eens met het feit dat er gesnoeid moet worden. ‘Groeien is hun motto’.
Het is natuurlijk uiterst gemakkelijk dit te roepen, zeker nu er zo’n enorm gat in de begroting(en) zit dat ontstaan is vanaf 2010, want er is sindsdien immers heel wat ‘verdampt’!
De coalitie MFK/PS was desastreus en erna ook de ‘regering-Pisas’ met Gerrit Schotte als bekende souffleur. Ene mejuffrouw Marvelyne Wiels die er in Den Haag een puinhoop van maakte en daarvoor nooit is aangeklaagd door Whiteman c.s. en de toenmalige partij PAIS; iedereen zwijgt.
Het is toch grofweg onbegrijpelijk dat we jaar in jaar uit op dit eiland in staat zijn van de financiën zo’n enorme puinzooi te maken. Wanneer stoppen we nu een keer met die vriendjes- en familieledenpolitiek en worden we een volwassen natie? De eeuwig reizende parlementariërs op kosten van de gemeenschap, daggelden en allerlei maandelijkse vergoedingen voor mensen die - laten we wel wezen - niets maar dan ook niets presteren, behalve een uitermate goede kennis hebben van de eigen binnenzak.
Ik zou zeggen, wordt het nu niet de hoogste tijd aan de 30 procent van de bevolking te denken die dagelijks het hoofd boven water moeten proberen te houden, de criminaliteit die de spuigaten uitloopt etc. etc. Schaamt niemand zich dan?

Josef Martina, Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.