In uw artikel van dinsdag meldt u dat Stella van Rijn is gepromoveerd op Nijenrode. Ik wil u toch even terug in de tijd nemen en wel naar 2010-2012.
De voormalig Volkskrant correspondente S. van Rijn gaf in 2012 aan ‘niet gelieerd te zijn met de MFK’. Vreemd, want laten we wel wezen: zonder regering-Schotte was mevrouw natuurlijk geen secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken geworden. In 2011 gaf zij nog aan dat de screening over de betrokken MFK-ministers 'een goedkope losse flodder is'. Dan gaat het over MFK-ministers van destijds die niet ministeriabel zouden zijn geweest. Aangegeven in 2012 lid te zijn van MFK, maar niet ‘politiek actief en voerde geen werkzaamheden uit voor deze partij en zou dat ook nooit gedaan hebben’. Er doken wel diverse foto’s op van Van Rijn en Schotte bij de Verenigde Naties in New York. Ze was op haar beurt de persoonlijk adviseur en vertrouwenspersoon van voormalig premier Gerrit Schotte. Zie hiertoe ook het artikel FTM (Follow the Money van 18 oktober 2011).
De nieuwe regering die tot op heden goed bezig is door aanstellingen van de vorige regering onder de loep te nemen, zou ook die van mevrouw van Rijn door kunnen lichten. We hebben het wel over gemeenschapsgeld. Het kan gewoon niet dat deze mevrouw al vanaf 2010 op dit ministerie zit. Ik word er eigenlijk best misselijk van.
Josef Martina,
Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.