Met veel genoegen heb ik kennisgenomen van enkele passages van de thesis van Stella van Rijn. Zij heeft haar thesis met betrekking tot een onderzoek over een ander type regering in Nederland verdedigd. Haar boodschap ‘Curaçao moet stoppen om alle verantwoordelijkheid bij de regering te leggen’ is een hele andere manier van denken voor onze bevolking. Van Rijn legt verder uit dat vele landen ter wereld aan de ‘agenda 2030’ van de Verenigde Naties werken. Deze staan ook bekend als de ‘Sustainable Goals’ die het kenmerk zijn van duurzame ontwikkeling. Basis van het programma is een associatie. Volgens Stella van Rijn moet men samenwerken om fundamentele en grote problemen, zoals ongelijkheid van inkomen, ongelijke positie van de vrouw en kinderen, armoede te bestrijden en verandering van klimaat in acht te nemen. Stella van Rijn, die al jaren hier woont en werkt, heeft zich naar mijn mening grondig verdiept in de problemen van onze samenleving. Ze constateert en adviseert, dat wij, als burgers, niet alles aan de overheid moeten overlaten, maar zelf samen en na overleg met de overheid actie moeten ondernemen. Samen zijn we sterker. Met haar onderzoek en analyse van onze regering heeft Stella van Rijn onze gemeenschap een belangrijke boodschap gegeven, dat de aanpak van de fundamentele en de grote problemen op ons eiland een gezamenlijke verantwoordelijkheid is en dat wij als burgers met de overheid samen deze problemen dienen aan te pakken.

Helga Mensing,

Curaçao

ADBrief 800


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.