Als wat ik in de media lees correct is, krijg ik de indruk dat er momenteel een hetze gaande is in de wereld van medisch specialisten op Curaçao. Eerst was dokter Michel Berry negatief in de spotlight en nu is dokter Fa Si Oen aan de beurt en wordt onder anderen door de heer Jan Huurman onrust en twijfel gezaaid bij de bevolking met betrekking tot de kwalificaties van dokter Patrick Fa Si Oen. Ik heb geen ervaring met dokter Fa Si Oen. Daarover kan ik dus niets zeggen. Ik had uit eerdere berichten in de media overigens de indruk dat op Curaçao de registratie geen vereiste was.
Een paar jaar geleden heb ik onderstaand voorval ook al aangehaald.
Mijn echtgenoot heeft uitstekende ervaringen met dokter Berry. Tijdens de gesprekken voorafgaande aan de operatie heeft dokter Berry ons beiden met anatomische schetsjes duidelijk gemaakt wat er precies ging gebeuren. Hij lichtte ons ook in over de behandeling in geval van een ‘worst case scenario’. Overdag was de specialist erg druk met de praktijk, dus kreeg ik zijn e-mailadres als ik toch nog vragen had. Die kon hij dan ‘s avonds beantwoorden. Ik heb daar inderdaad gebruik van gemaakt en ik kreeg bijna per omgaande een duidelijk antwoord.
De ingreep verliep precies zoals de dokter voorspeld had en ook de nazorg was perfect. Mijn man wilde voor zondag destijds uit het ziekenhuis (vanwege een verre vakantiereis) en volgens de dokter was dat zonder meer mogelijk indien er geen complicaties waren. Er waren geen complicaties en de dokter hield woord: zaterdagochtend kwam hij langs en mocht mijn man naar huis. Ook daarna had mijn man geen klachten en het genezingsproces verliep helemaal volgens plan. De controle daarna, een jaar geleden, was eveneens probleemloos.
De specialist gaf er blijk van hart voor zijn beroep en zijn patiënt te hebben. Dat was onze ervaring met deze specialist en ik kan zeker nog 2 specialisten noemen waarbij ik ook heel goede ervaringen heb en waarbij overtuigend sprake is van vakmanschap.
Indien er nu zo veel onvolkomenheden zijn, speelt dan misschien de hoge werkdruk van de specialisten een rol of is er meer aan de hand en kan men de zon niet in het water zien schijnen?

Winnie Tanasale,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).