Met verbazing heb ik het bericht gelezen van het ministerie van minister Suzy Camelia-Römer (PNP) dat de Breedestraat in Punda flink onderhanden wordt genomen. De Kaya Grandi moet een zogeheten ‘shared street’ worden, stoep en straat op dezelfde hoogte, er komen verkeerspaaltjes en er worden bomen geplaatst.
De vraag is nu wat eigenlijk het beleid is van deze regering voor de binnenstad, aangezien minister Stanley Palm (PAIS) ook bezig is met de binnenstad. Welke architect heeft verzonnen om in deze straat bomen te plaatsen? In deze straat moet je geen bomen plaatsen, dat doet alleen maar afbreuk aan de gevels. Stel dat we van de Handelskade ook een shared street maken en vol met bomen plaatsen, zodat je alleen maar bomen ziet en geen gebouwen. Het Wilhelminaplein is ook voor veel geld gerenoveerd en de Curacao-letters (zonder cedille) zijn geplaatst zonder dat er rekening mee is gehouden dat de toerist op de autoweg foto’s staat te maken. Dit plein is overigens nooit afgemaakt. Zo heeft de fontein nog nooit gewerkt. Pakweg een jaar of zeventig geleden was de Heerenstraat een shared street. Deze straat is toen gerenoveerd in alleen een voetgangersstraat. Een jaar of wat geleden is de Prinsenstraat gerenoveerd en daar zouden ook bomen worden geplaatst, maar die moeten blijkbaar van Mars komen aangezien ze er nog steeds niet staan. Alle door de overheid geplaatste bomen (Wiels Boulevard en Waaigat) zijn bovendien de afgelopen jaren verpieterd en dood. Het Brionplein ziet er niet uit. De totale verlichting van de binnenstad is een aanfluiting. Ouderen moeten voorzichtig lopen op de Smithbrug en die is verleden jaar aangepakt. De grote vraag blijft dus wat het beleid is van de overheid voor de totale binnenstad. Laat dat eens zien aan de bevolking en de toeristen en ga dan aan de gang en maak er echt iets moois van. Neem bijvoorbeeld ook rigoureuze beslissingen door de complete binnenstad voetgangersgebied te maken. Weg met al die paaltjes dus.

Henk Pasman, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.