De sociale media gonst de laatste paar dagen over een videoclip op YouTube, die de Braboneger, de bekende Brabantse neger, heeft geplaatst, waarin hij zijn ongezouten opinie geeft over Quincy Gario’s klacht, dat de Amsterdamse burgemeester de jaarlijkse herdenking van de dood van Kerwin Duijnmeyer had afgelast vanwege Sail Amsterdam.
Om de database van iedereen wat op te frissen, Quincy Gario is de zeurpiet die zich heeft laten arresteren tijdens een intocht van Sinterklaas om een T shirt waarop stond: ‘Sinterklaas is racisme’ en heel Nederland op zijn kop heeft gezet.
Kerwin Duijnmeyer is een 15-jarige Antilliaan die in 1983 door een paar skinheads is doodgestoken en waarvoor zijn vrienden elk jaar, op 20 augustus, een manifestatie op de dam houden.
Quincy, beter bekend als de Zeurpiet, liep natuurlijk alle media af met zijn klacht tegen burgemeester Van der Laan en stond weer parmantig op de voorpagina’s van alle grote kranten.
Meneer greep natuurlijk weer de kans om alles en iedereen ‘zwart’ te maken en natuurlijk weer de rassenkaart te spelen en te laten zien dat Nederland een racistisch land is omdat de burgemeester de manifestatie had afgelast en het expres had gedaan.
Bleek later dat de burgemeester wél de plaats had gereserveerd, maar dat er nooit een aanvraag voor een vergunning was gedaan, dus was het niet door gegaan.
Oeps, dat had meneer niet verwacht en toen greep de Braboneger zijn kans om Quincy finaal af te maken, want schijnbaar zijn er meer mensen die Quincy’s uitlatingen zat zijn, omdat wij nou met regenboogpieten zitten als gevolg van zijn gejammer over racisme.
Natuurlijk stuit dat weer tegen de borsten van de zwaargelovige bijbelzwaaiers, want de regenboog is het symbool van de gaybeweging en dat mag volgens de Bijbel ook niet.
Nou hebben we dát gezeur.
De Zeurpiet, die nou voor schut staat, kwam om gezichtsverlies te beperken nou met de klacht, dat een tv-reclame van Bavaria ook racistisch is omdat een hardlopende neger zijn blanke vrienden in een kroeg ontmoet.
Dat is schijnbaar ook niet goed en moet eruit volgens Quincy omdat het racistisch zou zijn.
De Braboneger heeft dat ook aangehaald en heeft Quincy wéér de grond ingeboord.
Dat was niet de bedoeling dat een neger een andere neger publiekelijk aan zou vallen om zijn gezeur over racisme en dat hij overal zwart witte spoken ziet.
En nou heb je, net als een bosbrand, weer alle aandacht op Quincy, en dat had de mediageile Quincy nodig omdat zijn zwartepiet-schijnwerper een beetje gedimd was sinds de <I>gayniale<I> uitvinding van de regenboogpiet.
Natuurlijk krijgt hij de steun van een groot gedeelte van soortgenoten met diezelfde minderwaardigheidscomplexen die gelijk discriminatie schreeuwen, de slavernij erbij halen en die de jarenlange onderdrukking van de Nederlandse staat aan de kaak willen stellen en liefst dat Willem-Alexander hun een winstuitkering geeft van de slavenhandel.
En dan moet ik gelijk aan een toespraak van de Russische president Poetin denken die hij gaf naar aanleiding van de aanvraag vanuit de moslimgemeenschap om de shariawetten in Rusland in te voeren. Hij zei simpelweg: Dit is ons land, we hebben ons geloof, onze gewoontes en tradities, JIJ moet je aan ons aanpassen en niet andersom. Als je hier niet happy bent kan je altijd gaan waar je wel happy bent, de deur staat altijd open.
Diezelfde boodschap had de Braboneger ook voor Quincy Gairo, lever je Nederlandse paspoort in en verhuis naar Zuid-Afrika of zo waar iedereen zwart is, er geen Zwarte Piet is en waar je af en toe een blanke op de tv ziet.
Natuurlijk zal dit weer een heel lange staart hebben want Quincy voelt zich in zijn kruis getast en zal alles doen om zijn gezicht te redden, de zielenpoot.
Ik denk niet alleen Quincy, maar ze zullen mij natuurlijk ook proberen zwart te maken, maar dat ben ik al gewend. Ik zeg altijd, trek een nummer en wacht je beurt af, ze hebben mij vaker gezegd dat ik naar mijn land terug moet, alleen zou ik niet weten waar ik naartoe moet want ik ben meer Curaçaoënaar dan Tula, want ik ben hier geboren en hij niet.
Als ik zeg dat ik elke dag in een deuk lig op deze klip dan is het waar, geloof me, want ik heb nou het gevoel dat wij tijdens de Gay Pride eind september een heleboel regenboogpieten zullen gaan zien.
Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).