Donderdag 16 april heb ik een e-mail gestuurd naar het hoofd Openbare Werken (OW), de heer Urvin Batta, om hem attent te maken op een dode palm op de Wiels Boulevard iets voorbij Betèsda. Deze palm is dood, staat scheef en zal vandaag of morgen op het wegdek vallen. Ik kreeg meteen een kopie terug van een interne mededeling van de heer Batta aan de verantwoordelijke ambtenaren met de opdracht ‘AKSHON’ met vier uitroeptekens. We zijn nu een week verder en het is bij de woorden ‘akshon’ gebleven. De palm staat er nog steeds. Wat gebeurt er als deze palm vandaag of morgen omvalt en net op een druk tijdstip waardoor er een kettingbotsing ontstaat bij een snelheid van rond de 80 km/uur? Eenieder kan het antwoord raden. Daarnaast zijn er meerdere dode palmen die nu nog recht staan maar ook zullen omvallen in de toekomst en dat zal niet lang op zich laten wachten, aangezien deze palmen geen wortels hebben kunnen maken. De dichtstbijzijnde bij de rotonde Julianadorp is al een keer aangereden en omgevallen en na een aantal dagen recht gezet, maar waarvan je nu kunt zien dat deze dood is en dus zal omvallen. Vanaf het begin twee jaar geleden heb ik OW erop gewezen dat ik het vreemd vond dat er geen vangrails op deze vierbaansweg zijn geplaatst, noch op de middenberm noch aan de zijkanten ter bescherming van de voetgangers. Was niet nodig volgens OW, er komen palmen en die hebben als functie een tunneleffect en daardoor gaan de automobilisten vanzelf langzamer rijden! Deze theorie hebben ze van Nederland en dan denken ze dat dit ook op dit stukje 1,5 kilometer zal gelden. De helft van de palmen is al weggehaald en je kan nu al voorspellen dat er straks niet een meer over is. Zie palmen bij Waaigat. Als ik nu baas (minister) zou zijn geweest zou ik meteen het voetpad sluiten, vangrails bestellen (bescherm de recreanten) en alle palmen verwijderen. Stop met plaatsen van palmen en andere bomen als je niet kunt zorgdragen voor een verantwoordelijk onderhoud en een gedegen watervoorziening. Deze palmen hadden pas geplaatst mogen worden na de upgrading van Klein Hofje. Hier is nu een half miljoen weggegooid plus een onveilige verkeerssituatie. Veel werk aan de winkel voor de nieuwe minister die zich als meester in de rechten moet laten omringen door meerdere ingenieurs en OW compleet laten doorlichten, beginnen met een ingenieur als hoofd ter vervanging van het ad interim-hoofd met als opleiding business administration. Moet ik zelf nu deze palm laten weghalen?
Henk Pasman, Curaçao

boom


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.