In een ingezonden stuk gepubliceerd in dit blad op 5 april, vraagt Josef Martina tekst en uitleg aan Partido PIN betreffende de vraag waarom het vanaf 10-10-‘10 zo belabberd is gesteld met onze openbare financiën.
Terecht legt hij een verband tussen de MFK en de regering-Pisas aan de ene kant, en de huidige gaten op de begroting aan de andere kant. De partij van Pisas heeft immers minstens 400 miljoen laten verdampen. En het was premier Pisas ‘himself’ die honderden mensen in dienst nam, ondanks zijn eigen uitspraak dat Curaçao failliet was.
Hoe dhr. Martina erbij komt dat PIN dat allemaal heeft gesteund is echter een raadsel. Dat kon niet eens want op het moment dat Pisas in het zadel klom, bestond Partido PIN nog niet. Erger nog, de PIN kwam juist voort uit de noodzaak om orde op zaken te stellen en een einde te maken aan de chaos van begin 2017. Misschien is dhr. Martina vergeten dat ‘Orde’ een hoeksteen van Partido PIN is? Dat is allemaal fijntjes na te lezen in ons manifest, sinds kort in te zien op de website www.pincuracao.com.
Tot slot moet ik dhr. Martina eraan herinneren dat juist mw. Susanne Camelia-Römer, medeoprichter en leider van PIN, het voortouw nam met juridische stappen TEGEN het voornemen van de regering-Pisas om de uitgeroepen verkiezingen van 28 april 2017 uit te stellen. Dus van steun van PIN aan het kabinet-Pisas is nooit sprake geweest!
Nee, meneer Josef Martina, u heeft zich helemaal vergist. Maar goed, het beste paard struikelt weleens! Laten we het daar op houden.

Kenneth Martis, vicevoorzitter Partido PIN
Curaçao

ADBrief 800

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).