Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Oud-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) neemt alsnog plaats in de Staten. PNP-Statenlid Elvin Gerard die een maand geleden al zijn zetel ter beschikking stelde, heeft nu bij Statenvoorzitter Charetti America-Francisca (MFK) zijn ontslagbrief ingediend.

Elvin GerardOndanks het eerdere besluit van Gerard - en waarover het Antilliaans Dagblad berichtte op 23 augustus - is het besluit nu pas definitief. De partij gaat ervan uit dat de oud-minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) per 1 oktober haar intrede in de Staten zal doen.
,,Larmonie-Cecilia twijfelde inderdaad of ze in de Staten wilde. Ze is de grote trekker van de PNP-stemmen in de laatste Statenverkiezingen, waardoor de partij vier zetels veroverde. Als nummer 3 op de verkiezingslijst vind ik het een plicht om voor haar plaats te maken”, verklaart Gerard.
De groene partij heeft na intern beraad besloten om Gerard tot fractiemedewerker te benoemen. Dit besluit houdt in dat er ook sprake was van een verschuiving in de PNP-fractiekamer. Fractiemedewerker Lisette Jansen heeft een andere functie aangeboden gekregen binnen het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD).
Alhoewel Gerard in de afgelopen twee jaar te kampen had met gezondheidsproblemen, zegt hij de politiek nog niet de rug toe te willen keren. Voor de komende Statenverkiezingen op 21 maart volgend jaar wil hij zich beschikbaar stellen voor een plaats op de groene verkiezingslijst. Hij is van de oude garde en wordt binnen de PNP beschouwd als een loyaal lid.
Larmonie-Cecilia heeft op 22 augustus samen met partijgenoten Ornelio Martina van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) en Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling ontslag genomen. Dat gebeurde nadat de voltallige MFK-fractie in de Staten het vertrouwen had opgezegd in PNP-parlementariërs Sheldry Osepa en Gwendell Mercelina. In de avonduren van dezelfde dag had Statenlid Corine Djaoen-Genaro haar ontslag ingediend bij het PNP-bestuur en meegedeeld verder te gaan als onafhankelijk Statenlid.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.