Van onze correspondent
Kralendijk - Na een intensief zoekweekend is het reptiel, vermoedelijk een spitssnuitkrokodil (Crocodylus acutus), nog steeds niet gelokaliseerd in het gebied rond Lac Bay.

bonsorobonOp basis van advies van internationale experts, waaronder de IUCN en Diergaarde Blijdorp Rotterdam, is er toch voor gekozen om Sorobon en Lac Cai weer open te stellen voor het publiek.
Hoewel de gebieden en horecagelegenheden toegankelijk zijn, wordt betreden van het water afgeraden. Wie toch het water in gaat, doet dit volledig op eigen risico, aldus de waarschuwing van de autoriteiten gisterochtend. Een gespecialiseerd team blijft de situatie nauwlettend monitoren en hoopt het dier veilig te kunnen vangen. Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en Stinapa waarschuwen bezoekers om de veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. In gebieden die met rood zijn aangegeven, is het strikt verboden het water te betreden (zie foto). Bovendien wordt bezoekers verzocht het zeegras niet te betreden en in ondiep water te blijven, om zo de veiligheid van iedereen te waarborgen en de zoekoperatie naar het reptiel niet te verstoren. Vissers en hobbyvissers wordt aangeraden om hun gevangen vis niet bij de haven schoon te maken, om te voorkomen dat het dier op zoek gaat naar voedsel in de nabijheid van de kust. Er zal streng opgetreden worden bij overtredingen van de opgelegde regels. ,,Wie zich niet aan de voorschriften houdt, zal uit het water worden verwijderd”, aldus de handhavingsorganisaties.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.