Van onze correspondent
Kralendijk - Jeaninne Wong-Loi-Sing, integriteitsadviseur bij de Rijksdienst Caribisch Nederland, heeft onlangs de prestigieuze Ien Dales Integriteit Award 2024 in ontvangst genomen.

bonprijsDeze tweejaarlijkse award wordt in Nederland uitgereikt aan personen die zich op uitzonderlijke wijze inzetten voor het bevorderen van integriteit binnen de publieke sector. De prijs is vernoemd naar Ien Dales, die eind vorige eeuw minister van Binnenlandse Zaken was, en zich sterk maakte voor goed openbaar bestuur en integriteit. Wong-Loi-Sing ontving de award vanwege haar inzet om integer gedrag binnen de Rijksdienst te stimuleren. De jury roemde haar passie, vakmanschap en de manier waarop ze als voorbeeld fungeert voor anderen. Haar inspanningen hebben niet alleen binnen de dienst, maar ook in de bredere gemeenschap van Caribisch Nederland bijgedragen aan een cultuur van integriteit. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van de Ien Dales Leerstoel, georganiseerd door Stichting Caop en de Universiteit Leiden. Juryvoorzitter Edith Snoeij sprak haar waardering uit: ,,Jeaninne heeft laten zien dat integriteit geen einddoel is, maar een dagelijks proces. Haar vermogen om in een complexe bestuurlijke omgeving concrete resultaten te behalen, maakt haar tot een rolmodel binnen Caribisch Nederland.” Haar werk werd verder geprezen vanwege haar samenwerking met vakbonden, bestuurders en medewerkers in het ontwikkelen van integriteitsbeleid. Ze startte een campagne om dit beleid onder medewerkers te verspreiden en zette trainingen op voor leidinggevenden en medewerkers. Daarnaast richtte ze een speciaal bureau op ter ondersteuning van integriteit binnen de organisatie, waardoor het onderwerp een duidelijke structuur en gezicht kreeg. Ze introduceerde ook een klachtenprocedure en een systeem van vertrouwenspersonen, en organiseerde medewerker-tevredenheidsonderzoeken om het beleid verder te verbeteren.
De Ien Dales Integriteit award wordt uitgereikt aan personen die tijdens hun carrière verantwoordelijkheid tonen voor het bevorderen van integriteit in een complexe bestuurlijke en sociaaleconomische omgeving. Winnaars moeten een sterke waarde hechten aan zorgvuldig openbaar bestuur en actief onrechtmatigheden bestrijden. De award bestaat uit het bronzen beeld ‘Noortje’, gemaakt door Anton Hoornweg, en een geldbedrag ter bevordering van integriteit. Meer informatie over de Ien Dales Integriteit award en het volledige juryrapport is te vinden op de website.
www.caop.nl


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.