Kralendijk - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft opnieuw financiële steun toegezegd voor het succesvolle programma Sterk Techniek Onderwijs (STO) in Caribisch Nederland.

F13 BON versterking technisch onderwijsDankzij deze extra middelen kan het programma nu structureel worden voortgezet, met als doel meer leerlingen te interesseren voor technische beroepen.
Het STO-programma heeft de afgelopen jaren veel kinderen enthousiast gemaakt voor techniek door middel van praktijkgerichte activiteiten. ,,We hebben een vruchtbare samenwerking opgebouwd en willen dit graag voortzetten”, zegt Rico van der Schee, vicevoorzitter van het bestuur van de Scholengemeenschap Bonaire (SGB). Onlangs bekrachtigden de basisscholen, het ROA en het Openbaar Lichaam Bonaire de nieuwe fase van het programma met een gezamenlijke ondertekening. De focus ligt op het vergroten van de instroom van leerlingen naar technische opleidingen, door hen al op jonge leeftijd te inspireren. Elton Johnson, programmaleider van STO BES, benadrukt het belang van het programma: ,,Leerlingen zijn enorm enthousiast en leren spelenderwijs vaardigheden als samenwerken, meten en redeneren.” Met deze voortzetting hoopt men de technische sector op de lange termijn te versterken en meer jongeren op te leiden voor een carrière in deze richting.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.