Van onze correspondent
Kralendijk - Tijdens de vierde jaarlijkse Bonaire Tourism Summit, die vorige week plaatsvond, presenteerde Tourism Corporation Bonaire (TCB) ambitieuze plannen voor de verdere ontwikkeling van het toerisme. Met een sterke focus op duurzaamheid, lokale inclusie en economische groei kondigde TCB haar doelstellingen aan zoals het aantrekken van 180.000 bezoekers in 2024 en een verhoging van toeristische investeringen, terwijl de sector nu al goed is voor 40 procent van het BBP van Bonaire.

F13 BON ToerismeGedeputeerde Clark Abraham benadrukte tijdens zijn presentatie het belang van Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s), waaronder de ontwikkeling van luchtvaartcapaciteit en cruisetoerisme: ,,Onze gezamenlijke inzet voor de toeristische sector is cruciaal om blijvend succes te garanderen.” TCB-directeur Miles Mercera schetste een strategische routekaart voor de toekomst van het toerisme op Bonaire. Hij legde de nadruk op het versterken van de infrastructuur, investeren in lokale bedrijven en het ontwikkelen van menselijk kapitaal. Ook wees hij op het belang van meetbare KPI’s, zoals het verhogen van de uitgaven van toeristen met 5 procent, het ondersteunen van lokale ondernemers en het behouden van een hoog niveau van bezoekers- en inwonerstevredenheid. Volgens Mercera draagt elke dollar geïnvesteerd in toerisme bij aan een directe uitgave van ongeveer 132,50 dollar op het eiland. Hij pleitte voor een verhoging van de jaarlijkse investeringen in toerisme van 2 miljoen naar 4,5 miljoen, wat naar schatting het BBP van Bonaire kan laten groeien naar 701,55 miljoen dollar. Naast Mercera en Abraham deelden verschillende sprekers, waaronder Stinapa, Bonaire International Airport, en Corendon, hun inzichten in duurzaamheid, ecotoerisme en nieuwe luchtverbindingen.

F13 BON Toerisme 2 Veroesjka de Windt van Bonhata presenteerde cijfers die een stijging in de bezettingsgraad en gemiddelde dagtarieven voor 2024 lieten zien. De summit onderstreepte de noodzaak van strategische investeringen om Bonaire’s toerisme te versterken en tegelijkertijd de unieke natuurlijke en culturele waarden van het eiland te behouden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.